CHRIS FLEGG – TWENTY’S PLENTY

Chris Flegg is een Britse jazzgitarist uit St. Albans, een 60.000 inwoners tellend stadje in het graafschap Hertfordshire. Hij speelt al sinds lang op gitaar in zijn eigen jazztrio, maar is daarnaast ook actief als singer-songwriter in de akoestische folkscène waar hij een tiental platen op zijn conto heeft staan. Zijn laatste soloplaat in dit genre was “The Road To The Rainbow’s End” waarop zijn gitaarspel instrumentaal ondersteund werd door drie andere muzikanten op fluit, contrabas en percussie.

Eind 2020 bracht hij een nieuwe, elfde plaat op de markt onder de titel “Twenty’s Plenty”. Daarop staan twintig instrumentale composities van Chris Flegg uit de gehele solocarrière sinds 2000 die hij voor dit album uitsluitend op zijn akoestische gitaar heeft ingespeeld. Enkele van die oudere melodieën kregen een kersverse interpretatie en er zijn ook een paar geheel nieuwe nummers bij. Het gaat hier niet enkel om folknummers maar ook enkele van zijn jazz-composities komen aan bod op de tracklijst van “Twenty’s Plenty”.

Uit het ruime aanbod aan gitaren gaat zijn voorkeur steeds weer uit naar exemplaren van het merk ‘Gibson’ of ‘Martin’ omwille van het karakteristieke geluid dat zo goed past bij zijn folknummers. Leuk om weten is ook dat je Chris Flegg gewoon kunt uitnodigen om op je privé-feestje op zijn gitaren te komen spelen, alleen zijn dergelijke feestjes momenteel spijtig genoeg niet toegelaten door de maatregelen rond de corona-pandemie.

Om u een idee te geven van hoe zijn werk klinkt hebben we twee van de twintig nummers uit het album “Twenty’s Plenty” op de video’s meegegeven: eerst hoort u het vrolijke melodietje van “Chasing Cuckoos” en daarna kunt u Chris Flegg live aan het werk horen in de track “Gazing At The Stars All Night”. Als achtergrondmuziek bij recepties of diners lijkt dit echt wel een zeer geschikte vorm van muzikaal entertainment. Dus is het misschien ook wel een goed idee om deze cd met akoestische instrumentale gitaarklanken op de achtergrond te laten spelen bij uw rustige privé quarantaine-momenten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video